Vardagsval 3: Ge upp plastpåsen!

Plast har tagit upp en del av min tankeverksamhet de senaste dagarna. Plast, plast, plast, överallt finns det plast och det är så himla svårt att undvika helt och vi vet inte egentligen vad det gör med oss. Jag läste precis ett inlägg på Supermiljöbloggen om hur vi kan minska vår plastanvändning, och en av punkterna de tar upp är såklart att strunta den gamla hederliga plastpåsen när vi handlar.

Jag handlar nästan aldrig mat på väg hem från jobbet, utan jag brukar mellanlanda hemma, och jag har alltid med mig någon av alla reklamtygkassar som hänger hemma i städskrubben. Eftersom jag brukar själv-scanna varorna är det rätt lätt också att undvika alla de små plastpåsarna till grönsaker och frukt. Hur kommer det sig att den del personer lägger in ETT äpple i en plastpåse och knyter om? undrar jag ibland men kanske har de hamnat i samma situation som jag, att det saknas plastpåsar hemma till soporna eftersom jag oftast tackar nej till plastpåsar!

I min butik har jag en fin kasse med lite längre handtag. Den är tillverkad i bomull i Bangladesh och kommer hoprullad i en pytteliten tygpåse, som du kan förvara den i när du inte har något att bära på. Här ser du den i svart, men de jag har kvar i butiken är i vårligt härlig turkos!Fair Trade Shop tygkasse bomull svart

Ett annat smart sätt att skippa plasten är att göra som Saucony, som min man köpte skor från för ett tag sen: gör kartongen så praktisk så att du inte behöver någon extra kasse!

Fair Trade blogg kartong miljövänlig kasse närbildFair Trade blogg kartong miljövänlig kasse

”Save a bag! Pop it out, fold over & carry!” Som en liten portfölj att bära hem!

Lämna en kommentar