Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Om mig

Jag heter Gunilla Green och jag driver Fair Trade Shop Green & grejerna som du hittar på http://www.greenochgrejerna.com – en webshop full med gott samvete!

Med min webshop vill jag kunna erbjuda ett hållbart alternativ för dig som konsument, ett alternativ som strävar efter en lite mer rättvis fördelning av jordens resurser. Som jag hörde någon säga inom Fairtrade-rörelsen i Sverige: ”med Fair Trade kan vi omsätta våra värderingar i handling”.

Ibland säger människor till mig att ”jo, det är klart att miljövänliga/etiska varor är bra, men det är ju rätt dyrt” eller ”man kan ju inte tänka på det hela tiden”. Jag håller inte riktigt med om det, jag tycker att det nog finns ganska mycket att välja mellan om jag bestämmer mig för att titta utanför de vanliga sortimentet och om jag är beredd att anstränga mig för att andra människor inte ska påverkas negativt av mina val. Jag tänker att det inte är en fråga om vad som är dyrt utan hur vi prioriterar. Samtidigt tror jag att det känns lättare och mer naturligt att göra nya eller andra val om jag hör att fler runt omkring mig väljer så. Ibland är det ju så himla svårt och tråkigt att stå emot nya kläder, renovering hemma, billiga flygresor till Europas storstäder, kul presenter eller mat som är god just nu, utan att behöva tänka på om det här beslutet förstärker det i världen som jag önskar vore annorlunda. Med min blogg vill jag inspirera till mer medvetna val i vardagen, som kan bidra till en lite mer rättvis värld! Vi är många som är beredda på att välja respekt och omtanke, och ibland behöver vi bli påminda om att vi just är många som tänker så och att det är ett bra beslut! Och jag behöver påminna mig själv om hur jag vill vara.

Jag är även en av grundarna till Green Stories, ett grönt butikskollektiv i Malmö som samlar dryga tjugotalet småföretagare med fokus på hållbarhet. Vi finns på Jörgen Ankersgatan 12 i Malmö.

4 tankar om “Om mig

  1. Väl formulerat! Jag blir alltid lika glad när jag stöter på nya bra bloggar om ekoreko livsval. Jag vet ju att det finns många, många, många som tycker som jag i de här frågorna men ibland känns det ändå ensamt, så att följa andras tankar och livsval är mycket inspirerande.

  2. Fortsatt all Lycka till med Dina värv !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s