Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Fair Trade ger kvinnor makt över sina liv

Lämna en kommentar

Idag på Internationella kvinnodagen har representanter från de sex svenska WFTO-medlemmarna publicerat en debattartikel på Biståndsdebatten.se. Du kan läsa den i sin helhet här.

I artikeln menar de, precis som jag tycker, att rättvis handel är ett sätt att stärka kvinnors möjligheter till att ta kontroll över sina egna liv. När kvinnor kan försörja sig förändras deras ställning i samhället och de får ofta större makt att påverka sin tillvaro. En rättvis handel med respekt för människovärdet bryter de handelsmönster där kvinnors rättigheter kränks.

Just idag får du 20% rabatt på varor från Kazuri i Kenya och Womencraft i Tanzania, två producenter som anställer många kvinnor och där kvinnor står för design och produktion. Du hittar dem här i webbutiken.

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s