Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Matbyte i Malmö

Lämna en kommentar

wp-1488713070882.jpgMalmö Food Swap är en alldeles förtjusande liten gemenskap som ordnar anspråkslösa matbyten här i Malmö.

Igår hade vi på Green Stories för andra gången äran att vara värd för ett av deras matbyten. Det hela är enkelt och supertrevligt: den som vill vara med tar med sig av något som man lagat, bakat eller odlat själv och så byter man med någon annans hemlagade produkter. Många av deltagarna gör otroligt fina små etiketter och skriver prydliga lappar med ingredienserna så att det är lätt att komma ihåg vad det är som följde med hem. Alla ställer upp sina varor på borden, och sen görs en presentationsrunda där alla får berätta om vad de har med sig och hur det är tillverkat. Därefter finns det tid för att gå runt och kika och provsmaka och fråga och fundera, och så på en uppmaning från lekledaren får bytet sättas igång.

Jag tycker att det är ett strålande sätt att få med sig nya smaker hem. Dessutom kan man göra en laddning av något, som man kanske inte vill äta upp allt av själv, tex sylt eller marmelad, och så kan man byta till sig fröknäcke eller kolasås eller granola istället. Helt utan pengar, ingenting får köpas, utan ren och skär bytesgemenskap.

Något för dig att ordna där du bor?

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s