Turqle Trading på tapeten

I januari är vi många Fair Trade Återförsäljare som uppmärksammar den sydafrikanska producenten Turqle Trading (eftersom det också är den producent som syns i Fair Trade Återförsäljarnas väggkalender för 2017, som vi hoppas hänger i många hem!).

Turqle Trading är en paraplyorganisation för Fair Trade som har funnits sedan 1977. Turqle Trading arbetar med flera hantverksgrupper, de flesta av dem ligger i Västra Kapprovinsen i sydvästra delen av Sydafrika. Ute i fabrikerna och verkstäderna är ca 500 personer anställda och huvudorganisationen Turqle Trading sysselsätter fyra personer.

Turqle Trading är garanterade Fair Trade av World Fair Trade Organization (WFTO) och deras livsmedelsprodukter är även certifierade av Fairtrade International och Fair for Life (IMO). Bortsett från den Fairtrade-premie som betalas ut till arbetarna, betalar Turqle 2,5% av priset för varje såld produkt till en Fair Trade fond. Dessa pengar används för utbildning av arbetarna och deras barn. Några av Turqles kunder bidrar också till Fair Trade fonden.

Källa: Organisationen Fair Trade Återförsäljarna

För snart ett år sen reste jag till Sydafrika. Då besökte jag bla Peter och Rain på Turqle Tradings huvudkontor, den fabrik som producerar de heta chilisåserna i Ukuva iAfrica-serien och Khoisans anläggning för havssalt. Det var en fantastisk resa där jag såg hur Fair Trade bidrar till fler arbetstillfällen, och dessutom goda sådana, i ett land som tampas med en enorm arbetslöshet. Det känns speciellt att sälja deras såser och kryddor när jag har sett var produkterna tillverkas, var chilin växer och vilka människor det är som stått och skalat och skurit och rensat.

Här ser du bilder från mitt besök förra året.

Under resten av januari får du 15 % rabatt på Green & grejernas utbud av Turqle Trading-produkter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: