Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Filmkväll om vår JORD

Lämna en kommentar

Nästa vecka är det dags för JORD som är en liten minifilmfestival för planeten. Under en kväll visas fyra filmer (från 11 minuter till en och en halv timme), dokumentärfilmer som både problematiserar och inspirerar kring hållbarhet och hur vi tar hand om vår jord.

I filmerna Racing Extinction, Moving the giants, Unbroken ground och Jumbo Wild berörs frågor kring utrotning av djurarter, skogen, våra matvanor och bevarande av vildmarken. Du kan kika på trailern till filmfestivalen här:

Det är något speciellt med dokumentärfilmsfestivaler. Vackra bilder och obehagliga sanningar i ett paket som inte går att värja sig emot. Det är nog bra att gå tillsammans med någon så att du inte behöver sitta ensam med alla tankar som en sådan här kväll förmodligen väcker.

JORD visas den 8:e november i Göteborg (Draken) och den 9:e november i Stockholm (Park).

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s