Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Storbritannien skippar plasten

Lämna en kommentar

Supermiljöbloggen berättar idag om succén i Storbritannien med att ta ut en liten avgift på plastpåsar för företag som har fler än 250 anställda. Under ett halvår har därför plastpåsar kostat 5 pence, och de pengar som kommer in på detta sätt ska gå till välgörande ändamål. Förra året gick det åt 7 miljarder (7 000 000 000!) plastpåsar hos sju företagsjättar i Storbritannien, men med den lilla kostnaden för en påse så har det under det här första halvåret minskat till en halv miljard påsar hos samma företag. Vi pratar alltså en ENORM minskning.

Jag är rätt säker på att de som tidigare konsumerade plastpåsar och nu väljer bort dem inte har fått ett sämre liv. Det går nog på rutin hos väldigt många personer att plocka till sig en påse, och med en liten knuff i rätt riktning så kan vi ändra en vana till en miljöbättre vana.

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s