Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Foton som känns

Lämna en kommentar

Om du kommer till Stockholm i sommar, före den 11:e september, så rekommenderar jag att du besöker Fotografiska och utställningen Inherit the Dust. Fotografen Nick Brandt har tidigare tagit bilder på vilda djur i Östafrika. När han några år senare besökte Östafrika igen så insåg han att många av de naturliga miljöerna för de vilda djuren nu ersatts av bebyggelse i form av bl a industrier, soptippar eller städer.

Som Nick konstaterade; det är inte bara djuren som har blivit utmanövrerade av en segrande människa, utan de fattiga människorna är också förlorare.

Utställningen visar bilder där Nick har använt pannåer med sina tidigare djurfoton. Han har placerat dem i de ovannämnda miljöerna som väl kan beskrivas som allt annat än hållbara varken för människa eller djur, och sedan tagit bild på rubbet.
Effektfullt och sorgligt och vackert.

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s