Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

En skön törstsläckare

Lämna en kommentar

Ega rooibosSå glad jag blev när jag läste Fairtrade Sveriges nyhetsbrev idag: EGA finns numera att köpa i Sverige! Fairtrade Sverige tipsar alltid om nya produkter, och det är bra med tips för det kommer hela tiden nya Fairtrade-märkta varor som är svårt att ha koll på själv. Nu gör alltså EGA sitt intåg i Sverige, och den gör sig fin som sval törstsläckare den dagen sommarvärmen kommer tillvaka. EGA är en  druvbaserad dryck med inslag av rooibos, och drycken kommer från Sydafrika. Jag drack den när jag besökte Sydafrika i februari och köpte med mig hem från en av de Fairtrade-certifierade vingårdar vi besökte.

Och om någon undrar, så har jag icke blivit ombedd att göra reklam här, jag lyfter fram EGA för att Sydafrikas vinarbetare ligger mig varmt om hjärtat.

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s