Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Skottbyte på skottdagen

Lämna en kommentar

Sticklingsbyte är vad Malmöborna vill ha!

I måndags kväll genomförde vi på Green Stories ett superpopulärt skottbyte. Det var ju ändå skottdagen. Vi tänkte oss ett litet gäng personer som skulle byta små sticklingar med varandra, och la upp eventet på Facebook. Det visade sig att det här är vad alla Malmö-bor längtat efter och det växte sig hur stort som helst med tusentals intresserade. Vi insåg ju snabbt att det här får aldrig plats i vår lilla butik, så vi fixade istället in oss på Kommendanthuset i Malmö där vi välkomnades av Glocal PLACE.wp-1456905130070.jpegEn sådär 120 personer dök upp i måndags och bytte plantor och skott. Elefantöran tror jag är den mest eftertraktade växten, men det fanns också många aloe vera och palettblommor. Många glada och nöjda personer lämnade bytet med nya små gröna vänner.

Fixa ett byte där du bor också! Det här var så himla uppskattat och att dela är ju ett fantastiskt sätt att få mer på: att ge bort av det du har och att få av någon annan. Det känns gott att både ge och få.

 

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s