Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Köttbanta julbordet

2 kommentarer

wp-1450704285676.jpeg

Ekologiska päron, ekologisk citron, ekologisk ingefära och eko + Fairtrade-märkt råsocker.

Mitt uppdrag till årets julbord är att bidra med det gröna, eller i alla fall vegetariska. Förutom grönkål är ju det mesta i säsong i annan färg än grönt.

 

För första gången har jag testat att göra ingefärsinkokta päron. Jag tänker mig att det blir ett uppfriskande tillbehör till de rejäla och salta klassikerna på julbordet. En fint strimlad rödkålssallad med syrliga äpplen är också på gång.

Vad är ditt bästa köttfria inslag på julbordet?

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

2 tankar om “Köttbanta julbordet

  1. Låter gott och vackert, och ett bra steg i hållbar riktning dessutom. Mitt tips får bli att vitlöks- och chilifräst brysselkål kan ersätta köttbullarna. För övrigt tänker jag att julbordstider lätt blir matsvinnstider. Därför är det bra att tänka på hur länge maten får stå framme och vad man kan laga för gått av rester. Varför inte pytt och pizza i mellandagarna!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s