Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Fair Trade Forum i Uppsala

Lämna en kommentar

imageÅrets stora mötesplats för rättvis handel är i full gång. Forumet invigdes igår av bla konsumentminister Per Bolund  (Miljöpartiet). Bolund sa bl a att om vi ska skapa en rättvis handel så måste vi sätta människan i centrum, och det är ju precis det vi gör inom Fair Trade-rörelsen. Bolunds målsättning är att Sverige ska vara ett föregångsland när det gäller rättvis handel!OFTÅ på Fair Trade ForumJag är med i styrelsen för Fair Trade Återförsäljarna och har stått vid det här bordet och krängt jutekassar. Det ska synas att Fair Trade är något att räkna med.
image Hos importören The House of Fair Trade njuter jag av te-utsikten.
imageFair Monkey får snart in något alldeles nytt och extra: väskor av bark. De är tillverkade i Uganda och utsmyckade med färgat rafia-gräs. Jag funderar på att ta in dem i butiken, vad tänker ni?
image Superduperfina underlägg av ull är också på gång, även de hos Fair Monkey.

Fredagen avslutades med god vegetarisk buffé på Scandic där Fairtrade Sverige stod som värd. Det är så himla skoj att träffa alla engagerade Fair Trade-människor här i landet!

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s