Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Ännu mera Fair Trade-föredrag

Lämna en kommentar

Om du inte har fått nog av föredrag och seminarier om en etisk och rättvis handel under Fair Trade Forum 2-3 oktober, så kan du lära dig mer om levnadslön den 10 oktober. Fair Trade Center håller en endagskurs där de utlovar att du blir specialist på frågan om levnadslön och de ger dig verktyg så att du kan påverka företag.

Minimilön finns ofta med som krav när det förhandlas om uppköp i fattigare länder. Problemet är bara att en minimilön många gånger inte är tillräckligt mycket för att kunna leva på. Då handlar det inte om att lönen inte räcker till att ha ett kul liv i farten, utan att lönen inte ens täcker de kostnader som krävs för att ens grundläggande behov ska kunna tillgodoses. I länder som Bangladesh och Kambodja räcker alltså inte den lagstadgade minimilönen till att leva ett drägligt liv. Levnadslön är därför ett annat sätt att arbeta för att skapa en trygg och hållbar inkomst.

Jag hade lätt anmält mig till kursen om jag hade bott i Stockholm, men nu får ni andra som bor i de trakterna gå istället!

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s