Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Overshoot Day

2 kommentarer

overshoot day

Foto från WWF

Så var det dags igen att förfäras över hur vår livsstil belastar världens ekosystem. Idag, den 13 augusti 2015, är det Overshoot Day, som du som håller koll på en hållbar livsstil säkert redan har läst om, men det är en så skrämmande dag så jag kan inte låta bli att uppmärksamma den här med.

Overshoot Day, den ekologiska skuldens dag, visar att vi fram till idag har gjort oss av med hela årets ekologiska budget, och det betyder att vi resten av året lever över våra tillgångar. Vill du veta mer om dagen så kan du läsa på WWF, som berättar att den största anledningen att vi inte lever inom våra ekologiska resurser är fördubblade koldioxidutsläpp från fossila bränslen.

Förra året skrev jag också om Overshoot Day, men då var det den 19 augusti, så på bara ett år har vi ökat vår överdrivna uttag av jordens resurser med flera dagar.

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

2 tankar om “Overshoot Day

  1. Må förfäran bli till kraft för förändring!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s