Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Hållbara principer tillåter spontanshopping

Lämna en kommentar

Häromdagen spontanshoppade jag en ny klänning som jag tror är en blivande favorit och följeslagare. Jag hittade den på Liebling i Malmö, där man vill ha ALLT eftersom de har så vackert utvalda plagg, skor och väskor. Klänningen är tillverkad i Turkiet av ekologisk bomull och är av det belgiska märket Froy & Dind som jag inte kände till sedan tidigare.
imageReglerade arbetstider och säkra och hygienska arbetsförhållanden – jag blir så himla glad när ett företag fattar att det är viktigt att både säkerställa anständiga arbetsförhållanden och att använda det lilla utrymmet på etiketten på plagget för att informera om detta det för kunden.
imageDet är inspirerande med personer som går in för ett köpstopp, men det är inte riktigt min grej. Jag försöker däremot ha som regel för mig själv att det jag handlar ska vara tillverkat med hänsyn till miljö och människa, och/eller att det gynnar små ägardrivna butiker som ger en mer varierad och spännande stadsmiljö här hemma. Så när ekoreko-klänningen satt helt perfekt så kände jag att det bara var att slå till!

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s