Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

En förändring som oroar världen

1 kommentar

Enligt en undersökning som presenteras av PewResearchCenter ligger klimatförändringar i topp när människor världen runt beskriver vad som oroar dem. Annat som skrämmer och oroar är ekonomisk instabilitet, ISIS, Ryssland, Iran och Kina. Vad som oroar påverkas helt naturligt av var i världen du bor, men i 19 av 40 länder rankades klimatförändringar som det största hotet.

Det som är intressant är att i Latinamerika, Afrika och Sydostasien så är det upp emot 70-79 % av människorna som känner att klimatförändringarna är ett reellt hot. Det är i dessa världsdelar som ett förändrat klimat drabbar fattiga människor hårdast, samtidigt som de själva kanske inte har bidragit så stort till att skapa förändringarna. Vi i de rika länderna på norra halvklotet, vars livsstil definitivt påverkar klimatet åt fel håll, vi oroar oss inte så mycket eftersom vi inte tror att vi riskerar att få uppleva några allvarligare konsekvenser av ett förändrat klimat.

Dags att förstå kopplingen mellan min livsstil och andra människors livssituation?

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

En tanke på “En förändring som oroar världen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s