Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Swoppa kläder

Lämna en kommentar

Loppis och bloppis och swappis och swoppa. Många är sätten som man kan handla begagnat på. Här i Malmö kan du gå till SwopShop, som är en second hand-butik där du både kan shoppa och swoppa kläder och accessoarer och även leksaker. Deras koncept går ut på att du lämnar in kläder, som blir värderade med deras egen valuta gröna hjärtan. 1 hjärta = 20 kr. Du får sedan betala en serviceavgift på 25 % av värdet på kläderna som du lämnar in, och sedan kan du köpa kläder med de hjärtan som du har samlat ihop.wpid-20150617_161800.jpgJag provade butiken för första gången igår: skapade mig ett konto på deras websida och gick sedan dit med ett par plagg. Jane i butiken värderade dem till sammanlagt försäljningsvärde 280 kr vilket gav mig 14 hjärtan, och kostade mig 70 kr. Jag hittade sen ett par jeans i bra skick som jag köpte för större delen av mina hjärtan.

Lite annorlunda blir det ju att man betalar även när man skänker kläder, men å andra sidan kan jag ju kvittera ut plagg som jag vill ha, så i slutändan blir det ju att jag handlar begagnat och någon annan kan få glädje av de kläder som jag inte längre trivs med eller passar i. Och en stor fördel igår var att jag tittade på ett par jeans, provade och kände att ”jo, varför inte?” och så var det bra. Jeansinköp kan annars vara en lång och utdragen process.

Och på väg till SwopShop passerade jag Stadsmissionens gåvoinlämning där de fick ta emot en hög med herrkläder och kängor som jag hoppas kommer till nytta i deras sociala verksamhet.

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s