Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Mitt MARKNAD

Lämna en kommentar

Lördag 13 juni = Mitt MARKNAD här i Malmö. Mitt MÖLLAN fixar marknader flera gånger om året och ”bjuder varje gång på smakprov från stadens ägardrivna butiker samt möjligheten att handla hos småskaliga producenter främst baserade i Malmö.” Dagens tema var textil, kläder och smycken och Green & grejerna var med, med ett färgglatt bord som vanligt.

Lördagen 13 juni var även första riktigt varma sommardagen här i Malmö med gassande sol och perfekt glass- och strandhäng, så de allra flesta var någon annanstans än på marknaden. Det var lite snopet när vi var många företagare som hade tagit med oss så mycket fint att erbjuda.wpid-20150613_132757.jpgJag köpte lunch från Rude Food som är en häftig idé: en frivilligbaserad verksamhet som samlar in mat som inte säljs eller äts och så serverar de nya rätter av detta. De har några samverkanspartners här omkring, varav många är ekologiska, som skänker mat som inte blivit såld eller konsumerad. Vips så fick jag en hel liten buffé av mat som annars skulle gått till spillo!

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s