Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Slow Fashion-uppropet – skriv på!

Lämna en kommentar

Alltså, det här är ett så himla bra initiativ: JohannaN, smyckesmärket med hållbarhet och transparent produktion i fokus, lanserar idag Slow Fashion-uppropet. Idag, den 24 april, är det två år sedan den förfärliga olyckan i Bangladesh då Rana Plaza, en fabrik där det tillverkades kläder, rasade och ett stort antal av fabrikens arbetare dog. Den 24 april är därför Fashion Revolution Day och Slow Fashion-uppropet vill väcka eftertanke, skapa en förändrad konsumtion och en mer hållbar modeindustri.

www.slowfashionuppropet.se har JohannaN låtit göra en grafik samt en kortare film som visar på en ond cirkel som ofta kan uppstå och därmed blir modevärldens baksida. Grafiken vill peppa människor till att göra bättre val, utan att slå någon på fingrarna. Slow Fashion-uppropet vill uppmärksamma de problem som finns inom många delar av modebranschen och sedan uppmuntra till att skriva på för att försöka göra små förändringar i sitt köpbeteende.

Genom att skriva på för Slow Fashion-uppropet tar du ansvar för din egen konsumtion och blir själv en del av de förändringar som behövs i industrin. Slow Fashion-uppropet uppmanar dig till eftertanke och att aktivt göra mer hållbara val.

”Vi vill med Slow Fashion-uppropet uppmuntra till att stanna upp, reflektera och börja göra mer aktiva val. Att som konsument rösta med plånboken. Att skriva på uppropet är också ett sätt att visa för de företag som verkar i branschen att vi är många som efterfrågar mer medvetenhet och hållbarhet” säger Johanna Nilsson, initiativtagare till Slow Fashion-uppropet och JohannaNs VD.

Skriv på uppropet, peppa andra att skriva på, fundera över hur dina val kan göra världen bättre, handla hållbart!

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s