Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Sverigepremiär för Fair Squared – etisk hudvård!!

2 kommentarer

Idag lanserar vi i Fair Trade Shop, tillsammans med the House of Fair Trade, den etiska hudvårdsserien från Fair Squared! Vi är så himla stolta över att få fixa Sverigepremiären för dessa produkter som alla innehåller ekologisk och Fairtrade-märkt olivolja och även Fairtrade-märkt aprikos-, mandel- eller kokosolja eller Fairtrade-märkt kakaosmör.Fair Squared hudvårdsserie 1Fair Squared har en nära och personlig kontakt med sina producenter, som får ett bättre liv tack vare att de kan sälja sina produkter till Fair Squared.
facial_cream 1
Aprikosoljan och mandeloljan kommer från Fair Trade Mountain Fruit i Hunzadalen i Pakistan. Här har rättvis handel inte bara bidragit med böcker, studiebidrag och lekplatser för samhällenas skolor utan också till en djupare samhällsförändring där kvinnorna har fått en större makt över sin vardag. ”Tack vare Fairtrade är det nu acceptabelt för kvinnor att arbeta och uppnå ledarpositioner”.
hand_cream_nat 1All olivolja som används är ekologiskt odlad på Västbanken i Palestina. Den kommer från Palestinian Fair Trade Association (PFTA) och Canaan Fair Trade, ett företag med exportlicens som bearbetar och marknadsför olivprodukter. Detta initiativ har fullkomligt vänt på livssituationen hos tusentals av Palestinska olivodlare och deras familjer. De producerar nu oliver av första klass som de inte bara får ett garanterat bra pris för, utan som också ger dem en Fairtrade-premie. lip_balm_pomegranate 1Produkterna är fria från parabener, paraffiner och silikoner, och de är 100% veganska, samt även halal.

En hudvårdsserie som är 100% Fair Trade: Fairtrade-märkta råvaror – importerade av WFTO-medlemmen the House of Fair Trade – du som kund hittar dem hos medlemmar av WFTO-medlemmen Fair Trade Återförsäljarna.

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

2 tankar om “Sverigepremiär för Fair Squared – etisk hudvård!!

  1. Detta låter riktigt intressant, jag letar just nu efter bra produkter som lever upp till mina miljökrav. Ska bli intressant att läsa er om dessa.

    • Ja, de här produkterna har ju inte någon miljöcertifiering, än så länge i alla fall, och det handlar mycket om att Fair Squared handlar råvarorna av väldigt små producenter som inte har råd att skaffa sig någon certifiering. En av Fair Trades 10 principer handlar om att främja miljöhänsyn och Fair Squared säger själv att de ”promotes a healthy lifestyle” så det känns som ett bra hudvårdsalternativ. Ekoenkelt skriver här om vad hon tycker om hand- och ansiktskrämen http://ekoenkelt.se/2015/04/20/recension-fair-squared-utlottning/!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s