Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Varför byter du till eko?

1 kommentar

Bra miljöval livsmedel

Fotograf: Rosmarie Lemoine, Naturskyddsföreningen

Att eko-maten boomar är nog ingen nyhet för den som försöker välja eko. Det skrivs och pratas om en hel del om att vi konsumenter köper allt mer ekologiska varor. (Enligt Ecoweb.nu ökade försäljningen av ekologiska livsmedel med 38 % förra året!) Naturskyddsföreningens kampanj #byttilleko sägs ha bidragit och att de tipsade om vilka 5 basvaror som du kan börja med. Att stora livsmedelsbutiker skyltar med eller har särskilda kampanjer för eko-varor är en annan anledning, som ska ha fått t.ex. ekologiska vindruvor att gå åt som aldrig förr. Många väljer ekologisk mat för att undvika att få i sig rester av bekämpningsmedel och gifter som vi inte riktigt vet hur de påverkar kroppen. Eller så blir det ekologiskt utifrån en omsorg om djur och natur.

Jag väljer ekologisk mat dels för att jag inte tror att det kommer något positivt ur att sprida kemikalier och bekämpningsmedel i naturen och dels för att jag vill stödja en bättre djurhållning. Det känns extra viktigt med KRAV i animaliska produkter eftersom djuren får vistas utomhus och deras mat inte består av sojaprodukter med ursprung i sojaodlingar på skövlad regnskogsmark.

Vad är dina skäl till att välja ekologisk mat?

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

En tanke på “Varför byter du till eko?

  1. Att välja ekologiskt känns som det enda vettiga… Om man vill minimera mängden gifter och kemikalier man äter- och utsätter de som producerad maten för… Så tänker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s