Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Bananvandring

1 kommentar

bananvandringen

Foto: Bananvandringen

Du kanske redan har sett dem, bananerna som vandrar genom Sverige? Fairtrade-ambassadörerna Lina Strannegård och Li Törnblom går från Eskilstuna till Malmö för uppmärksamma Fair Trade och nå ut till så många människor de kan. På sin blogg skriver de så här:

Vi, två nyexaminerade Fairtrade-ambassadörer från Eskilstuna folkhögskola, vill göra något för att uppmärksamma och uppmuntra Fairtrade-arbetet i vårt avlånga land, därför ska vi vandra 54 mil, från Eskilstuna till Malmö, iförda Fairtrade-märkta banandräkter. Vandringen kommer att utgå från Eskilstuna, en Fairtrade-city sen 2011, 24 mars och beräknas ta 26 dagar med målgång i Malmö 18 april. Under vår vandring kommer vi stanna i byar och städer för att dela ut Fairtrade-märkta produkter och information till kunder, samt engagera oss i församlingar och ungdomsgrupper för att prata och diskutera om ämnet.

Så himla kul initiativ! Bananerna har fått vara med i TV4:s nyhetsmorgon, så där hoppas jag att många såg dem och fattade grejen med att välja mänskliga rättigheter när de går och handlar.

Igår var bananvandringen och hälsade på hos kompisarna i Fair Trade Shop Linköping och det skrev Corren om här.

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

En tanke på “Bananvandring

  1. Ping: Klimatfestival | Green & bloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s