Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Hållbarhetsarbete på Systembolaget

Lämna en kommentar

Sist jag var på Systemet plockade jag med mig deras lilla broschyr om hållbarhetsarbete. Att de märker ut både etiskt producerade och/eller ekologiska drycker visste jag sedan tidigare, så det som var en positiv nyhet för mig var att de även märker ut miljövänliga förpackningar! Åtminstone enligt deras informationstext, men jag kunde inte söka fram någon produkt för detta på deras hemsida. Har du sett den här symbolen när du har handlat?

image

Hållbarhetsarbete


Systembolaget strävar efter att fler av deras vinflaskor ska vara i lättviktsglas eftersom det skulle minska deras koldioxidutsläpp med 10%, eftersom det går åt mindre resurser både i produktion och transport. Det är verkligen så bra att de jobbar med den här biten också, och inte bara innehållet i flaskorna, eftersom smarta förpackningar kan göra så stor skillnad!

Här kan du läsa mer om Systembolagets miljöarbete.

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s