Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Skor med hållbarhetstänk

3 kommentarer

Häromveckan köpte jag ett par sommarskor. Detta är unikt, för jag trivs bäst med att handlar vinterkläder på vintern och sommarkläder på sommaren, men det resulterar ju också i att jag sällan handlar eftersom det mesta är utplockat när väl sommaren eller vintern kommer. Jag har storlek 38 och den går åt snabbt.

El Naturalista skorNu blev det så att jag slog till eftersom jag var i en butik som säljer El Naturalista-skor, och jag såg en sommarsandal/sko i samma stil som jag kikade på förra året men alltså aldrig köpte. Jag har haft ett par läderskor som ser ut som små dockskor från Haga trätoffelfabrik i över 10 år, men remmen gick av och färgen sprack så de har gjort sitt. El Naturalista tänker på hållbarhet när de tillverkar skor så då känns det kul att hitta skor från dem när jag behövde nya! Sulan är tillverkad av återvunnet gummi. Skorna tillverkas i Marocko eller i Spanien, och en del i El Naturalistas kvalitets- och miljöpolicy är att de har en nollvision när det gäller olyckor och skador i produktionen. ”Respekt för naturen, våra kollegor och vår arbetsplats” betonas också.

I skokartongen följde det med en broschyr med en kod. Genom att gå in på www.webelieveinpeople.org så kunde jag där knappa in min kod och sedan välja mellan fyra projekt som El Naturalista då skänker pengar till. För varje kod/skoköp skänker de 2,14 % av sin vinst när koden aktiveras.

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

3 tankar om “Skor med hållbarhetstänk

  1. Fint med tips om lite mer hållbara skor. Funderar på ett par nya sneakers till våren och sommaren, och tipset om El Naturalista kom som ett brev på posten. Ser att Bamå skor här i Uppsala säljer deras skor. Kanske blir det en tur dit redan denna vecka….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s