Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Älskade cykel

2 kommentarer

I veckan såg jag ett trevligt litet program som hyllade cykeln. I Antikmagasinet, av alla tv-program, fick du lära dig lite om cykelns historia, om de exklusiva velocipederna för de bättre bemedlade i slutet av 1800-talet och om andra cykelidéer under 1900-talet. Gästerna i programmet betonade vikten av att i stadsplaneringen utgå från cyklismen istället för att som idag lägga till cykelbanorna som en liten fritidsdetalj i efterhand. Mer cyklism = mindre bilism = bättre luft. Jonas Olsson citerade någon, som jag inte minns vem det var, ”du sitter inte i en bilkö, du ÄR bilkön”. Just det! Cykelnörden Simona Brava pimpar sina cyklar så att de blev mer personliga, och hade med sig en riktigt snygg svart sak med gröna och rosa ekrar och detaljer. I like!

Hur pimpar du din cykel så att det blir roligare att cykla?

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

2 tankar om “Älskade cykel

  1. Helt rätt ang. cyklandet! Lyssna på Cykelen e nyckelen till friheten – underbar låt med Danne Stråhed på youtube. Man blir bara galet glad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s