Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Årets julklapp borde vara rättvis!

2 kommentarer

Mina kloka Fair Trade-vänner från Fair Trade Återförsäljarna, the House of Fair Trade, Fair Monkey och Fairtrade Sverige har skrivit en debattartikel om årets julklapp som du kan läsa på SVT Opinion. De uppmanar Svensk Handel och HUI Research att utveckla kriterierna för Årets julklapp till att även inkludera rättvisa arbetsvillkor i produktionen. Med tanke på att den vara som presenteras som årets julklapp också får ett uppsving eftersom den är känd som årets julklapp, så finns det ju verkligen möjligheter att påverka konsumtionen här.

68 miljarder kronor väntas vi spendera i årets julhandel. Må en ökande andel spenderas på rättvisa varor!

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

2 tankar om “Årets julklapp borde vara rättvis!

  1. Håller med och har också tänkt på det där… Denna tid på året är ju den PERFEKTA för att marknadsföra sånt som fair trade, ekologiskt, hållbart… Ändå syns knappt nåt sånt ALLS i reklam- broschyr och mediaflödet…

    • Det är väl tyvärr så att det finns så himla mycket mer pengar för marknadsföring av konventionella varor. Desto viktigare att vi som känner till alternativen sprider och länkar till det vi hittar, för att inspirera andra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s