Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Smarta förpackningar

2 kommentarer

Jag gillar ju det här med miljösmarta förpackningar: enkla lösningar eller lite lim eller återvinningsbara material. Kuvert är ju något som inte känns så miljösmart eftersom det ska slängas i soporna och inte i återvinningen pga limmet som finns i kuvert och som jag har förstått förstör maskiner eller själva proceduren när pappret återvinns.wpid-20141118_195700.jpgDärför blev jag glad när jag insåg att Postens hederliga gamla gröna vadderade påsar ju går rätt ner i återvinningen, som pappersförpackning! Där är tydligen inte limmet något problem. Jag trodde dessutom att vadderingen bestod av bubbelplast och därför var jag tvungen att kolla hur de ser ut inuti om de nu kan källsorteras och det visade ju sig att de är fyllda av gammalt papp-rens!wpid-20141118_195748.jpgVarför använda plast när man kan strunta i det?!

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

2 tankar om “Smarta förpackningar

  1. Det är egentligen helt fascinerande vad mycket som går att miljöanpassa- om man bara tänker till lite. På jobbet kör vi internpostkuvert, där används ju samma kuvert därmed jättelänge. Tänk om nåt liknande funkade på vanlig post. Ja nu finns det ju större miljöproblem än kuvert, men många bäckar små… Och ju mer hållbart man tänker desto mer tror jag det blir. Som ringar på vattnet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s