Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Ett elektriskt rens

2 kommentarer

elprylar_liten
Batteriåtervinningen låter idag hälsa att de svenska hushållen behöver elektronikbanta när det gäller gamla och oanvända elgrejer. Vi är rätt duktiga på att samla in och återvinna våra små elektriska prylar som lätt kan fylla skåp och hyllor men fortfarande förvarar vi ca 4000 ton förbrukade batterier och 18000 ton uttjänta batteridrivna pryttlar  hemma. Idag uppfyller vi nästan insamlingsmålen på 65% enligt Batteriåtervinningen och nu är det dags att höja målet till 75%. Vi uppmanas därför att göra ”ett elektriskt rens”, ett nytt begrepp som kanske blir lika populärt som att ha ”ett nytt tänk”!

Vilken skillnad gör lilla jag? är ju en vanlig fråga när det handlar om att källsortera och att dra sitt lilla obetydliga strå till stacken. På Batteriåtervinningen kan du under just den frågan läsa mer om s.k. konfliktmetaller. De menar att ju mer vi återvinner, desto mindre bidrar vi till att finansiera dessa konflikter. Sedan är konflikten så klart inte ur världen och alla nöjda och glada bara för att vi återvinner, men det är ytterligare en aspekt på varför du och jag ska samla in alla gamla batterier.

 

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

2 tankar om “Ett elektriskt rens

  1. Tycker tröttheten tilltagit, numera känner jag en viss utmattning vid blotta tanken på vissa köpmeckan…

  2. Ping: Elektrisk loppis | Green & bloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s