Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

En längtan bort från megamarknader

Lämna en kommentar

Söndagseftermiddagen har tillbringats på Svågertorp. Det är ett sådant där område där du hittar gigantiska butiker av typen MediaMarkt, Bauhaus, Plantagen, Ilva, Ikea.

Vi behöver en köksfläkt eftersom det ändå blir rätt otrivsamt utan fläkt när fettet hamnar på klinkergolvet och gör livet halt. Då är det ju enklast att åka ut till den här typen av butiker och kolla runt lite. Det är bara det att det för mig är så stressande att köra dit i samma bilkö som en massa andra Malmöbor, för det enda jag kan tänka på är hur mycket alla dessa bilburna personer kommer att köpa med sig hem idag, och det är bara på ett enda köpmecka på en enda dag, och jag måste inse att jag är en del av detta. När man handlar på nätet, så slipper man tänka på all galen konsumtion för den syns inte, men här ser jag. I ett trött ögonblick har jag tidigare kallat MediaMarkt för helvetet på jorden. Det är ju lite av en överdrift, men det säger kanske något om stresspåslaget i mitt konsumtionssamvete när jag åker till sådana ställen.

Det blev en köksfläkt till slut och nu är jag nöjd med att vara hemma! Var trivs du bäst med att handla någonstans?

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s