Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Köpa för att slänga?

2 kommentarer

Häromdagen handlade jag lite kläder på Åhléns. De hade ett bra pris på baströjor i ekologisk bomull, 2 stycken för 199 kr. (Det är till och med ett så bra pris att jag blir misstänksam. Hur kan det kosta så lite att tillverka tröjor i ekologisk bomull?!)
wpid-20141005_104624.jpgJag köpte även en svart kort kjol, något som jag har velat ha länge men inte hittat dom gånger jag har kikat i second hand-butiker. Nu fanns det en kjol här för 149 kr. Inte i ekologisk bomull. Redan här får jag köpvånda eftersom jag egentligen vill vara en person som inte köper kläder som jag inte vet är schysst och/eller hållbart tillverkade, samtidigt som jag inte orkar slåss mot begäret varje gång. Jag vill ju ha en kjol! Men jag tycker nog att det är lite fräckt att när man tittar inuti kjolen så står det så här:Redan innan jag har köpt kjolen uppmuntras jag att lämna den till återvinning eller välgörenhet. Kjolen är så billig att tillverka, sälja och köpa så det förväntas inte ens att jag vill behålla den ett tag, utan jag kan redan nu planera för hur jag ska göra mig av med den, så att jag kan köpa nya kläder. Är en sådan etikett bara ett enkelt sätt för ett företag att säga att de har ett hållbarhetsfokus?

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

2 tankar om “Köpa för att slänga?

  1. Ja det kan man verkligen undra, tyvärr känner jag mig ganska misstänksam… I fler avseenden, se mitt blogginlägg idag… Hur mycket kör man nån sorts eko-stuk för att verka ekoreko och därmed locka kunder… Nu när eko är inne…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s