Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Snällt mot kroppen, snällt mot naturen

3 kommentarer

image

Påfyllt i badrumsskåpet efter en tur till Må bra SPA & Hälsa vid Värnhemstorget i Malmö: schampoo från Desert Essence (som har så fina symboler på om att de stödjer vindkraft!), tandkräm från Kingfisher och deodorant från Dr Organic. Jag använder fortfarande ‘vanlig’ deo, även om jag vet att många som har koll på läget har valt bort sådan. Violeta i butiken berättar att det är aluminiet i deodoranten som är farligt, både för naturen och för själva kroppen. Enligt henne ser man ett samband mellan ökad användning av deo med aluminium och fler fall av bröstcancer. Huh. Jag ska prova Dr Organic.

Vilka produkter i badrumsskåpet väljer du alltid i ekologisk variant?

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

3 tankar om “Snällt mot kroppen, snällt mot naturen

  1. Det där med deo tycker jag är riktigt svårt. Jag har provat flera sorter utan aluminium men tyvärr funkar de inte tillräckligt bra. Du får därför gärna återkomma med resention av denna.

    • Hm. Jag hade önskat Hanna att jag hade kunnat säga att Dr Organic är svaret och lösningen men jag tror inte att det är det. Den luktar gott men den där känslan av att vara torr under armarna tycker jag inte riktigt infann sig. Nu höll jag visserligen i en diskussion inför en grupp människor den dagen, och då blir jag alltid lite uppvarvad, så vid större utmaningar så känns det som att den där metallen ändå är lite lockande. Kanske att jag får ha den nya att varva med, beroende på vad som skall göras under dagen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s