Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Om några timmar lever vi över våra tillgångar

1 kommentar

Idag är det Overshoot Day, som många redan har skrivit om. Det betyder att från årets början fram till idag har vi använt hela årets ekologiska resurser. De kommande 4,5 månader handlar om ett utnyttjande av resurser som egentligen inte borde finnas, om vi nu skulle dela lika världen över på jordens tillgångar. Det betyder också att om alla skulle leva som vi i Sverige lever, så krävs det 3 jordklot för att skrapa ihop tillräckligt med resurser.

Det känns som att man bara vill lägga sin ner och tjuta, när WWF dessutom lägger upp en sådan här bild och när det samtidigt rapporteras om skadade civila och en massa människor på flykt i Irak och Syrien och Ebola-utbrottet.  Kan vi inte bara skärpa oss och ta ansvar för våra medmänniskor?

WWF ger dock hopp och påpekar att det går att ändra med politisk vilja, och säger att ”Individer kan göra stor skillnad genom att äta mer vegetariskt och genom att bygga mer hållbara städer kan vi göra det lättare för många att både bo, äta och förflytta sig med små fotavtryck.”

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

En tanke på “Om några timmar lever vi över våra tillgångar

  1. Ping: Overshoot Day | Green & bloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s