Green & bloggen

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Jordgubbssushi

Lämna en kommentar

Sommarlunch i grannstaden. Vi åkte till Lund en regnig dag den här veckan och åt på Rå Epok som bjuder på sushi på skånska. Det betyder att de serverar sushi med lokala råvaror och med egna idéer, och att de inte använder sig av rödlistade fiskar. Jag beställde en vanlig liten lunchmeny, där det bl.a. ingick makirullar med vad jag tror var gräslök och selleri. En nigiri hade fantastiskt fin vit fisk med hederlig svensk pepparrot klickad ovanpå. Som avslutning åt jag jordgubbsmakin, som verkligen känns som en lokal variant! En helt ny smakkombination, jordgubbar och sjögräs, och jag vet inte riktigt vad jag tyckte om det.
image

Rå Epok har diplomerats av Naturskyddsföreningen som tycker ”Välj schyst fisk! På Rå Epok är det lätt att göra rätt.” Diplomeringen utgick från Naturskyddsföreningens tidigare kampanjer om att undvika jätteräkor och tonfisk. Det känns väldigt bra att gå in på en sushirestaurang och inte själv behöva hålla koll på vilka delar av menyn som man behöver be att få utbytt utan istället bara kunna njuta!

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s