Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Delandets ekonomi

4 kommentarer

Jag hittade just en fantastiskt bra blogg: DelaEko! Här hittar du alla möjligheter att spara både pengar och miljö. DelaEko listar och tipsar om en massa olika tjänster och sätt att dela på, skänka och få prylar och tjänster och kunskap.

Delandets ekonomi, som även Camino har skrivit en hel del om, handlar om att vi inte var och en behöver äga allt som vi använder och behöver utan om att vi äger gemensamt. Eller inte äger alls men ändå kan använda eftersom vi lånar eller delar med oss eller delar på ägandet i kooperativ eller organisationer eller nätverk. Som DelaEko skriver om tex slagborrar: att äga en slagborr kanske innebär att den används i 12 minuter sammanlagt av dig i livet. 12 minuter och du lägger tid på att arbeta ihop pengar till att köpa in den och utrymme på att förvara den. Rimligt? Nej, inte särskilt, och det är därför som delandets ekonomi är så finurligt.

Kolla runt på sidan och se vad du hittar!

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

4 tankar om “Delandets ekonomi

  1. Det var ett väldigt bra tips. Ska kolla upp detta. Jag försöker också sälja saker jag inte behöver och aldrig slänga något. Det finns nästan alltid folk som vill ha ens gamla grejer. Det finns sidor där man kan lägga upp en annons gratis, typ http://citiboard.se/ och då få ut lite extra pengar att spara. Tips!

  2. Tack för tipset! Jag har aldrig hört talas om Citiboard, men det verkar ju bra att man inte behöver betala för att sälja. (Vad är haken, undrar jag samtidigt, för någon vill väl tjäna något på att man lägger upp annonser?!)

    • Jag vet inte vad haken är, men de tjänar väl pengar på något annat sätt. Det är i alla fall gratis och förhoppningsvis uppmuntrar det till att fler återvinner.

      • Så bra! Jag tänkte att det ofta finns en finstilt baktanke, men när det inte är så på den här sidan så är det bara att hoppas på att den växer och når många personer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s