Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Schyssta skor på ett annat sätt

1 kommentar

Lappa och laga, det skrev Helena om häromdagen på sin blogg Ett Eko. Om just det där att tänka annorlunda om det som är lappat eftersom det ju inte alltid ser lika nytt och fint ut som nya saker. Och jag svarade att jag funderar en hel del på det, för eftersom jag inte är något vidare på att lappa och laga, så ser det verkligen lite slitet ut om jag gör det. Jag vill ju begränsa min klädkonsumtion men vill samtidigt inte se trasig ut. Fair Trade blogg El Naturalista lappade och lagade skor

I veckan lämnade jag in mina kära gamla El Naturalista-skor till skomakaren i mitt hus. Ena skon bestämde sig plötsligt för att släppa på sina sömmar på tre ställen samtidigt och då var det ju risk att skon snart skulle falla sönder, och dessutom var det inte särskilt snyggt. Jag hejar ju på skomakaren nästan varje dag, så jag vet inte om jag fick ett bra kompispris av honom eller om det är lika billigt för alla, men för 80 kr sydde han ihop skon. Den fick lite repor för jag gissar att symaskinen var tvungen att trycka mot lädret för att kunna sy. Ok, då ser den ena skon kanske något mer sliten ut än den andra, men strunt samma. För 80 kr har jag ett par skor som håller åtminstone till sommaren. Det blir bra mycket billigare än om jag hade känt mig tvungen att köpa nya skor och det krävde definitivt mindre energi att laga dem än att tillverka ett par nya skor och slänga allt det gamla skomaterialet på sophögen.

Heja lappa och laga!

(Och om du har skor som inte går att laga så tipsade jag om reko skor här.)

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

En tanke på “Schyssta skor på ett annat sätt

  1. Kanonpris för att få fungerande skor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s