Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Schyssta skor

5 kommentarer

Kanske har ni redan sett en av vårens skonyheter, Sweeks, som finns hos Scorett? Sneakers tillverkade av ekologisk och Fairtrade-certifierad bomull! Skorna är även veganvänliga. Scorett skänker 50 kr per sålt par till Chetna Organic, som producerar bomullen till skorna, där pengarna kommer att gå till projekt som minskar vattenanvändningen i bomullsodlingen. Det finns föredömligt mycket information om Fairtrade och bomullen på Scoretts hemsida.

På Fairtrade Sveriges Facebook-sida har röster höjts mot att Scorett även saluför skon med att det är FSC-märkt gummi i sulan, eftersom FSC-märkning stött på en hel del kritik på sistone. Att allt vore tiptop hade naturligtvis varit det bästa, men jag tycker att det är kul att det finns ett relativt bra alternativ i en butik som så många kan nå!

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

5 tankar om “Schyssta skor

  1. Spanade på de där! Tyckte de turkosa/vita var jättefina! Men jag klurar på ett par sneakers från Gudrun Sjöden, de är ju också Fairtrade har jag förstått! Gillar den låga ”converse”-varianten =)

    • Ja, jag gillar också de turkosa! Jag visste inte att Gudrun Sjöden har den typen av skor, det får jag kolla in! Är det hennes egen fair trade-definition hon använder eller är det med märkningen?

      • Nej det är med märkning! Men jag vet inte om hela skon är det eller bara själva tillverkningen. Alla skor är inte fairtrade men de två paren sneakers är det =)

  2. Ja! Nu har jag kollat in dem här, http://www.gudrunsjoden.com/se/sok?CMS_SearchString=sko, om ni är fler som är nyfikna! Jag gillar den höga varianten och jag gillar verkligen skor med mönster på! Det är själva bomullen som är Fairtrade-certifierad, men sen verkar skorna tillverkas enligt Fair Trade-kriterier. Låter lovande!

  3. Ping: Schyssta skor på ett annat sätt | Green & bloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s