Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Sortera minsta lilla påse

7 kommentarer

Fair Trade blogg återvinningNär man köper svamp så finns det ju papperspåsar för dem istället för plastpåsar. Men – i svamppåsarna finns det ju ett litet fönster (så att kassörskan ser vad som ligger däri?) och det är ju av plast! Plastfilmen är pålimmad i en lång remsa längs med hela påsen och blir inklämd eftersom påsen är vikt i botten, så för att kunna källsortera dessa så måste man riva upp hela påsen och sen dra av plasten. När jag står i köket och delar på påsen så brukar jag undra hur många mer som står och gör detta?! När går gränsen för att man inte kan förväntas källsortera de förpackningar som man får med hem från butiken?

Hur gör du? Vad brukar du dela på? Var går din gräns?!

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

7 tankar om “Sortera minsta lilla påse

 1. Kan det vara så att det är som med Saltås förpackningar? Cellulosa? Jag brukar kolla på förpackningarna och står det att hela kartongen ska gå i pappen så tar jag inte bort något. De där godispåsarna med fönster är jag däremot skeptisk till.

 2. Jag har nog också trott (eller hoppats) att fönstret är av cellulosa, men med tanke på hur ogenomtänkt typ allting annat är så förstår jag ju att det mest är önsketänkande. Från och med nu ska här rivas svamppåsar!

 3. Hör ni, vi kan ju inte gå runt med sådan ovetskap. Jag har skickat ett mail till Tingstad, som påsen kommer ifrån, för att höra om det är plast eller inte. Återkommer när svaret kommer!

 4. Jag fick ett snabbt svar från Tingstad:

  ”Vi har kontaktat leverantören som tillverkar dessa påsar (då vi endast är återförsäljare) och fick nedan svar från dem:

  Allt pappersmaterial är återvinningsbart men alla produkter är inte komposterbara. I de produkter som det förekommer plast eller liknande, t.ex. svamppåse med fönster så är plasten ej komposterbar. Men den är återvinningsbar som plast och pappret är återvinningsbart som papper.
  I dagsläget är inte dessa produkter miljöcertifierade.

  Så tyvärr måste man separera plasten från pappret vid källsortering. Hoppas att detta är svar på din fråga.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s