Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

På upptäcktsfärd i huvudstaden

Lämna en kommentar

Jag gör Stockholm ett par dagar och känner mig lite som kusinen från landet. Det är verkligen en så mycket större stad än Malmö!
image

På tekniska museet hittade jag de här dammsugarna, Vac from the sea. Enligt skylten på utställningen finns det inte tillräckligt med återvunnen plast för att kunna tillverka tex dammsugare. Samtidigt finns det hela öar med plastskräp som flyter runt i haven. En ekvation som inte går ihop i mitt huvud. Electrolux har tillsammans med havsmiljöorganisationer samlat in lite av den där plasten och gjort de här dammsugarna. Fina eller hur?! Vår dammsugare hemma är dock till hälften tillverkad av återvunnen plast så vi verkar ju ha fått ta del av bristvaran (men däremot är den dammsugaren tung för sin ålder tycker jag, så det var lite synd att vi fick kompromissa där mellan miljö och användarvänlighet).

Lunch blev det sedan på Etnografiska museet tvärsöver gatan i deras restaurang Matmekka. Där ville jag äta allt från lunchmeny till chokladbakelser och fläderbärsläsk eftersom rubb och stubb är ekoreko. Det blev yakiniku på en snäll gris, som de visste hemadressen till. Jättegott! På väg ut kikade jag in i museishopen och såg till min glädje fair trade till höger och vänster: tvålar och smycken och små prydnadspryttlar. Så Etnografiska museet rekommenderas varmt vid ett Stockholmsbesök!

Vilka är dina ekorekofavoriter i Stockholm?

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s