Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Profil med stil

Lämna en kommentar

Profilprodukter är väl egentligen ett lite obekvämt koncept. Produkter vars främsta uppgift är att bära en logotyp utan att egentligen vara så meningsfulla i sig själv. Produkter som ofta inte är exakt det man vill ha, som ibland har lite tveksam kvalité och som många gånger saknar det personliga uttrycket man letar efter. Och som är just en pryl. Ytterligare en sak att hitta en förvaringsplats för.

När jag var på Fair Trade Forum förra helgen och svarade rätt på några frågor om Fairtrade så fick jag en kasse från Kommunal Öst, och se, de hade hittat en bra variant av det här med profilprodukt! En snygg kasse i ekologisk och Fairtrade-märkt bomull, från PGM. Så glad jag blir när jag hittar sånt här, att det faktiskt går att välja ett miljösnällt alternativ även när det gäller den här sortens prylar!131014 väska ekologisk fairtrade bomull a

Den här kassen tycker jag var riktigt lyckad därför att den är sydd med ordentliga sidor och den har lite längre remmar så att man kan slänga den över axeln. Min man blev också han förtjust i den!131014 väska ekologisk fairtrade bomull modell

Med kassen följer en skylt med bra och tydlig information om vad ekologiskt och Fairtrade-märkt innebär.

131014 väska ekologisk fairtrade bomull etikett a

Nu har jag visserligen ingen mer koppling till det här fackförbundet än att jag svarade på frågor i deras monter på en mässa, men eftersom kassen är i en så fin röd färg så kommer jag absolut att använda den!

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s