Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Kloka ord i Eskilstuna

Lämna en kommentar

Igår kväll var det Fair Trade Forum-fest på stadshotellet i Eskilstuna. Vegetarisk och ekologisk buffé, mingel och en massa engagemang. Under kvällen bjöds det på kloka ord från olika håll:

”Det är tufft att förändra världen och det är viktigt att påminna sig om att man inte är ensam” sa Jimmy Jansson, kommunstyrelsens ordförande (eller KSO som han presenterades som!) i Eskilstuna. Eskilstuna är ju en Fairtrade City.

”Det känns lite som Almedalen fast det här är mer äkta” är den spontana kommentaren från Magdalena Streijffert, nybliven generalsekreterare för Fairtrade, om sitt första Forum. Hon menar att fattigdomsbekämpning kan kännas långt bort men är nära i vardagen, det är det vi ägnar oss åt i livsmedelsbutiken.

Fair Trade Forum Behrang Miri 131004

Det här med Fairtrade är inte bara en karmafråga, att handla en chokladkaka och känna sig bra, utan en aktiv handling för att människor inte ska behöva bli papperslösa”. Behrang Miri som är med i Fairtrade Fan Club predikade sitt budskap om en mer rättvis värld.

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s