Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Heja eko-Malmö!

Lämna en kommentar

I senaste numret av Svenska Turistföreningens tidning Turist finns ett fint reportage om det gröna Malmö! Det är nästan så att jag känner mig lite stolt över att jag bor i en stad med så fint utbud! Och jag kan också konstatera att det finns en hel del ställen som jag ännu inte varit på men som jag absolut måste besöka. Det gäller att gynna de små företagare som väljer ekoreko som en del av sin affärsidé, eftersom jag ju vill att de ska kunna gå runt och ge oss kunder/konsumenter möjlighet att kunna välja mellan flera olika miljösnälla alternativ!Fair Trade blogg webbutik ekoreko Malmö 1

Tidigare i veckan hittade jag även den fina sidan Äppelknyckarmust! Det handlar om verkligen lokalproducerad mat. Annie, Helena och Martin tillverkar must av de äpplen som kan plockas inom Malmö stad. Musten tillverkas här i stan och levereras med cykel. Ett bidrag till ett mer hållbart Malmö. Jag fick ju ett förhandssmakprov i födelsedagspresent (som ni ser på bilden här) men den var utan etikett så jag blev så glad när jag nu hittade den officiella äppelknyckarsidan! Bra för oss Malmöbor, nu behöver vi inte åka över till Kivik på hösten för att fylla på lagret med äpplemust!

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s