Green & bloggen

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Mangokalas

Lämna en kommentar

Nya mangovarianter i butiken!Fair Trade Shop webbutik mangokalasJag köper in mangon av North & South Fair Trade som ligger utanför Hjo. När jag pratade med dem så sa de att de gärna vill visa oss i Sverige att det inte bara finns mango, utan att det finns en massa olika sorters mango. Och det är ju klart, om det finns så många sorters äpplen och potatis och tomater, så finns det förstås varianter även på mango!

Den torkade mangon kommer från Burkina Faso och North & South handlar direkt med producenterna där, så när du köper mangon så finns det bara två mellanhänder: jag och N&S. Det känns fint, att pengarna går direkt till kvinnokooperativ i Burkina Faso.

Två varianter av torkad mango kan jag erbjuda: Amelia och Brooks. Amelia är syrlig och intensiv i smaken, och lite seg att tugga på. Brooks är sötare och mer sockrig i smaken, och består av lite tjockare bitar, och jag tycker att den blir mer godisliknande. Både är torkade helt utan tillsatt socker eller andra tillsatser.Fair Trade Shop mango marmelad konfekt kub godis

Från Filippinerna kommer mangon i form av marmeladkonfekt. Fina små kuber på drygt 1 cm i kvadrat, perfekt som en liten sötsak efter maten. Jag är inte så förtjust i smågodis men sån här marmelad kan jag äta massor av, den bara smälter i munnen!

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s