Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Ven i försommarblom!

Lämna en kommentar

Igår var vi på Ven, och vilken tur att vi prickade in igår med sitt högsommarväder och inte idag med sitt vårregn! Just nu blommar rapsen i sin allra gulaste färg och alla fruktträd blommar, samtidigt som Hvens egen glassfabrik har öppnat för säsongen, så det måste vara en av de bästa helgerna på året att komma dit!Fair Trade blogg Ven raps

En dagsutflykt till Ven handlar om att ta en paus från allt jag-borde-hinna-hemma och att njuta lantliv och göra ingenting. Ett behagligt sätt att vila och umgås, och dessutom går det att känna sig miljösnäll! En dag utan fokus på konsumtion, men visst kostar det en slant att åka dit. Vi tog tåget från Malmö, och hade bokat biljetter till färjan, vilket verkligen rekommenderas eftersom det är så jobbigt att stå i den långa kön och inte vara säker på om man kommer med eller inte. Färjan kostar 50 kr per person enkel väg. Ute på ön hyrde vi cykel, och valde den här gången att prova tandemcykel! Treväxlad cykel för en dag kostar 220 kr och 10 kr för en cykelkorg som ju är nödvändig när det är varmt så att man slipper ha ryggsäck på sig.

Vi åt väldigt god lunch hos Pumpans Café som ligger mitt på ön. Här gör du en perfekt paus, antingen du ska äta eller fika. Pumpans serverar vegetarisk mat gjord på ekologiska råvaror, och uteserveringen ligger i deras trädgård där du sitter omgiven av blommor och lummiga träd. Stenugnsbakad pizza och getostmacka, jodå, det slank ner.

Fair Trade blogg ost Ven bambu skärbräda 1

På väg tillbaka till färjan stannade vi hos Hvens Getost, och här konsumerade vi faktiskt! Du får lov att provsmaka och då blir det svårt att begränsa sig eftersom det finns så många goda sorter! Vi slog till på Hvenrulle, en klassisk getost i chèvrestil och Blå Hven, en blåmögelost bara för att den var så god.

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s