Green & grejerna

om Fair Trade, ekoreko och medvetna val i vardagen

Ekologiskt kaffe

Lämna en kommentar

image

Nu har jag äntligen tagit in kaffe i butiken! Jag är ju själv inte någon kaffedrickare utan hängiven tedrickare och därför är det så mycket lättare att köpa in nya spännande teer! Men jag har ju insett att många människor faktiskt vill ha sitt kaffe och då får jag se till att erbjuda ett bra alternativ.

Från Sackeus kommer det här kaffet, i deras serie Eguale, som alla har snygga förpackningar med en liten fågel på. Det ena kaffet, Eguale Esperanza Dominicana Single Origin, kommer från Dominikanska republiken och är lätt mörkrostat.

Det andra kaffet, Eguale UCIRI Single Origin, kommer från kooperativet UCIRI i Mexiko. Det som är lite kul med UCIRI är att det är själva grunden till Fairtrade eller rättvisemärkt som det hette förut, eller egentligen Max Havelaar som det heter i Nedeländerna. UCIRI bildades 1983 av kaffeodlare i indianska byar för att kunna kringgå de mellanhänder som tog hand om vinsten, och i mitten av 80-talet var kooperativet med i starten av rättvisemärkningen och började exportera kaffe till Europa. Kaffeodlingen har varit ekologisk från första början eftersom kaffebönderna inte hade råd med bekämpningsmedel.

Här på bilden syns också Eguales mörka choklad (70%) som verkar vara beroendeframkallande hos vissa och så de supergoda chokladstängerna med nötter från Claro. De ska snart upp i butiken!

Författare: Gunilla Green

Jag önskar mer Fair Trade, rättvisa och miljösnälla val i världen! På bloggen skriver jag om mina funderingar kring detta, om vardagsval som jag hoppas gynnar fler än mig själv, och så om nyheter i min webbutik Green & grejerna - en hel butik med gott samvete!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s